Απόκτηση Κουταβιού

Τί χρειάζεται να γνωρίζετε και ποιες απαιτήσεις πρέπει να καλύπτονται για την

Απόκτηση ενός Λ.Ε.Τ.

Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο είναι ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους, με έμφυτη την ανάγκη να τρέχει, την περιέργεια και την κοινωνικότητα. Αυτό σημαίνει πως το ζώο χρειάζεται απαραιτήτως μεγάλο περιφραγμένο  χώρο στον οποίο θα είναι ελεύθερο αρκετές ώρες την ημέρα και θα μπορεί να τρέχει και να παίζει. Η περίφραξη θα πρέπει να είναι ψηλή (2 μέτρα ιδανικά) γιατί πρόκειται για ένα σκυλί με δυνατότητα να σκαρφαλώσει και να πηδήξει σε μεγάλο ύψος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο χώρος το σκυλί δεν θα μπορεί να καταναλώσει την ενέργειά του με αποτέλεσμα να διατρέχετε κίνδυνο ζημιών.

Η φυλή αυτή δεν συνίσταται για νέους ιδιοκτήτες γιατί έχει μια δυσκολία στο χαρακτήρα, όντας πιο αυτόνομο και επίμονο. Αυτόνομο σημαίνει πως το σκυλί δεν περιμένει εντολή για όλα, όπως κάποιες άλλες φυλές, αλλά παίρνει πρωτοβουλίες με τις οποίες μπορεί εμείς να μη συμφωνούμε. Για να είναι λοιπόν πιο αρμονική η συμβίωση χρειάζεται πολύ έντονη κοινωνικοποίηση και καλή εκπαίδευση, δηλαδή πολύ χρόνο ενασχόλησης.

Τέλος είναι ένα ζώο που έχει μάθει να ζει με την αγέλη του λόγω του είδους της εργασίας που κάνει. Έτσι αποκτά ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την αγέλη (οικογένεια) του, που κάνει πολύ δυσκολότερη την μεταφορά του σε άλλο σπιτικό με νέο ιδιοκτήτη σε μεταγενέστερο χρόνο. Αυτό σημαίνει πως η απόφασή σας να προχωρήσετε με την απόκτηση ενός τέτοιου κουταβιού θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένη.

Αν μπορείτε να παρέχετε αυτά, τα όχι λίγα, που χρειάζεται ένα τέτοιο υπέροχο σκυλί συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος παρακάτω και ξεκινήστε ένα ταξίδι μαζί που θα σας συναρπάσει, θα σας εκπαιδεύσει και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο!

Κουτάβι στη φύση
Πως μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς ένα

Κουταβάκι Λ.Ε.Τ.

Κουταβια από γέννα

Η επίσημη απόκτηση ενός κουταβιού Λευκού Ελληνικού Τσοπανόσκυλου γίνεται μόνο μέσω του Ο.Φ.Λ.Ε.Τ. Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επιβλέπεται η αναπαραγωγή των ζώων από τον όμιλο είναι επειδή η φυλή είναι πολύ καθαρή ακόμα από γενετικά προβλήματα υγείας και προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο στα ζώα με αυστηρό έλεγχο υγείας και συγγένειας μεταξύ των γονέων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μια κεντρικής μονάδας ελέγχου που γνωρίζει τα ζώα, τις σχέσεις τους και τα χαρακτηριστικά τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εσείς να εμπιστευθείτε ότι το κουταβάκι που θα παραλάβετε «θα χαίρει άκρας υγείας»! 

Τα Λευκά Ελληνικά Τσοπανόσκυλα είναι μια φυλή πρόσφατα αναγνωρισμένη από τον ΚΟΕ και αυτή τη στιγμή τα πιστοποιημένα ζώα που μπορούν να συμμετάσχουν στην επίσημη γραμμή αναπαραγωγής είναι πολύ λίγα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές γέννες. Επίσης, η κάθε γέννα δίνει 5-6 κουτάβια, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυστυχώς λίστα αναμονής για την απόκτηση των συγκεκριμένων σκυλιών. Η λίστα αυτή τηρείται αποκλειστικά από τον Ο.Φ.Λ.Ε.Τ.

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε και εσείς ένα πανέμορφο άσπρο κουταβάκι παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για ένα κουτάβι Λ.Ε.Τ.

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ο.Φ.Λ.Ε.Τ

Ο Όμιλος Φίλων Λευκού Ελληνικού Τσοπανόσκυλου έχει ιδρυθεί από το 2016 με σκοπό την ανάδειξη, βελτίωση και καθιέρωση του Λ.Ε.Τ. σαν φυλή καταξιωμένη στην Ελλάδα και αναγνωρισμένη από το FCI.

Επικοινωνία

Λυκούργου 30, 24100, Καλαμάτα

Μαθιόπουλος Παναγιώτης
+30 697 9591901

Ανδριανόπουλος Βασίλης
+30 698 3518585

info@whiteshepherd.gr

Ενημερωθείτε

Εγγραφείτε εδώ για να μαθαίνετε τα νέα μας
Πνευματικά Δικαιώματα © 2020 Ο.Φ.Λ.Ε.Τ. Σχεδιασμός και Υλοποίηση © IDnet

Αναζήτηση