Χαρακτήρας

Φιλικά Σκυλιά
Ένα δυναμικό, έξυπνο, και τολμηρό σκυλί

Με Άποψη!

Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο εδώ και πολλές γενιές έχει μάθει να επιβιώνει στην Ελληνική ύπαιθρο, με ή χωρίς ανθρώπινη παρουσία, και το μυαλό και η δύναμή του είναι τα όπλα που το βοηθούν στην επιβίωσή του.

Τα σκυλιά αυτά σε ώρες εργασίας έρχονται αντιμέτωπα με ζώα της άγριας φύσης τα οποία πολλές φορές πρέπει να απωθήσουν για να προστατέψουν το κοπάδι (την αγέλη) τους, κάτι που απαιτεί λήψη αποφάσεων χωρίς ανθρώπινη παρουσία και εντολή. Αυτό τα κάνει ικανότερα, πιο ανεξάρτητα, αλλά ταυτόχρονα τους δίνει "Άποψη" και είναι δυσκολότερα ζώα όσον αφορά την εκπαίδευσή τους ως κατοικίδια, καθώς δεν περιμένουν τις εντολές του ιδιοκτήτη πάντα, αλλά συχνά παίρνουν αποφάσεις από μόνα τους.

Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο

Είναι ο καλύτερος

ΦΥΛΑΚΑΣ

Το σκυλί ενστικτωδώς φυλάει το χώρο του με πυγμή όταν ο ιδιοκτήτης δεν είναι παρών. Ο όγκος και η ενέργειά του είναι αρκετά για να απωθήσουν τον εισβολέα

ΠΟΙΜΕΝΑΣ

Όπως το λέει και το όνομα της φυλής, πρόκειται για ένα σκυλί με ενστικτώδεις στρατηγικές που είναι εξειδικευμένο στη φύλαξη κοπαδιών

ΦΙΛΟΣ

Η ηρεμία, η φιλικότητα και ο καλός του χαρακτήρας του επιτρέπουν να βρίσκεται μαζί μας χωρίς να δημιουργεί προβλήματα και να γίνεται ο καλύτερος μας φίλος

Ένα σκυλί που από τη φύση του

Αγαπάει τα άλλα ζώα

Όσον αφορά τη σχέση του με άλλα ζώα το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο έχει πολύ περισσότερη ανάγκη από μια αγέλη σε σχέση με άλλες ράτσες σκυλιών. Γενικότερα, με σκυλιά αλλά και με άλλα είδη ζώων δημιουργεί εύκολα σχέσεις, κάνει "παρέα" και είναι πολύ φιλικό.

Αντίθετα με τους ανθρώπους είναι πιο επιφυλακτικό μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη γνωριμία.

Ένα χαρακτηριστικό που αποβαίνει από το παραπάνω είναι η έμφυτη προστατευτικότητα των χώρων που ζουν καθώς επίσης και των ανθρώπων και των ζώων με τα οποία ζουν. Ένα ήρεμο σκυλί που όταν απειληθούν αυτά που αγαπάει μεταμορφώνεται σε έναν τολμηρό προστάτη που δεν φοβάται τίποτα.

Γεννημένος Ποιμένας
01

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Πρόκειται για μια πολύ ανεξάρτητη ράτσα σκυλιών, που μετά την παιδική και εφηβική ηλικία πολλές φορές θα προτιμήσει την ησυχία κάτω από τη σκιά ενός δέντρου από το παιχνίδι και την ένταση
02

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο, όπως και οι περισσότεροι ποιμενικοί σκύλοι χαρακτηρίζονται από ηρεμία ως τη στιγμή που θα χρειαστεί να δράσει όπου και δείχνει την πραγματική του δύναμη
03

ΑΦΟΣΙΩΣΗ

Ως ποιμενικό, όντας πιο κοντά στη φύση και στην ζωή της αγέλης το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο έχει πολύ ψηλό δείκτη αφοσίωσης στην οικογένεια-αγέλη του, και πολύ δυνατά ένστικτα προστασίας

04

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο είναι ένα δύσκολο σκυλί που δεν ενδείκνυται για αρχάριο ιδιοκτήτη, όντας μια φυλή η οποία προέρχεται πρωτόγονες ρίζες. Είναι μια φυλή από τα βουνά της Ελλάδας όπου η ζωή είναι πιο κοντά στη φύση και σε άλλα ζώα από ότι σε ανθρώπους και έχει αναπτύξει καλύτερα τα ένστικτα της αυτοσυντήρησης από ότι της υπακοής. Αυτό δεν τα καθιστά λιγότερο έξυπνα, αντιθέτως, έχοντας κριτική σκέψη επιλέγουν τις εντολές που δέχονται να εκτελέσουν. Αυτό τα κάνει να μπορούν να πάρουν την βασική εκπαίδευση (Έλα, Κάτσε, Μείνε), αλλά δεν προτείνονται για εκπαίδευση σωματοφυλακής, agility κλπ. Η βία δεν αποδίδει καθόλου για αυτή τη φυλή στην εκπαίδευση και μόνο η θετική εκπαίδευση και ο αλληλοσεβασμός θα δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ΛΑΘΟΣ να προσπαθήσουμε να αγριέψουμε το σκυλί αυτό γιατί έχει ήδη τα ένστικτα που χρειάζεται για τη δουλειά του.
05

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η κοινωνικοποίηση είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει κάθε ιδιοκτήτης σκύλου να προσέξει άσχετο με τη ράτσα του σκυλιού του. Συγκεκριμένα για τη φυλή του Λευκού Ελληνικού Τσοπανόσκυλου έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψιν πως αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της εκπαίδευσής του. Πρέπει να βλέπει εικόνες, να ακούει ήχους ώστε να ξεπεράσει κάθε πιθανή φοβία και να είναι ένα ήρεμο και καλό σκυλί. Με έντονη κοινωνικοποίηση το σκυλί μαθαίνει να είναι καλύτερο στη σχέση του με ανθρώπους αλλά και στη δουλειά του, καθώς επίσης αποκτάει έναν πιο ισορροπημένο και σταθερό χαρακτήρα. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται και για ένα σκυλί που έχει πολύ μεγάλη την ανάγκη της αγέλης και πρέπει να μάθει να δημιουργεί σωστές σχέσεις για να έχει αρμονική ζωή. Η ράτσα αυτή θέλει οι ιδιοκτήτες να αφιερώνουν χρόνο στα ζώα και να είναι διατεθειμένοι να τα γνωρίσουν.
Από την γέννηση στην

Ωριμότητα

Ως κουτάβια είναι ιδιαίτερα ενεργητικά ζώα που θέλουν να παίζουν συνέχεια, ιδανικά με άλλα ζώα. Με τους ανθρώπους είναι λίγο πιο επιφυλακτικά αλλά πολύ φιλικά.

Το κουτάβι

Το κουτάβι

Παίχνίδι & Διασκέδαση

Ως έφηβοι δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα αν υπάρξει αντίδραση αλλά πάντα κερδίζει η αφοσίωση. Γίνονται λιγότερο επιφυλακτικά απέναντι στους ανθρώπους μεγαλώνοντας.

Ο έφηβος

Ο έφηβος

Αντίδραση & Ενέργεια

Όταν το σκυλί ωριμάσει γίνεται ένα μοναδικό σκυλί εργασίας είτε ως φύλακας είτε ως προστάτης κοπαδιών. Ένας ιδανικός φίλος και συνεργάτης.

Ο ώριμος

Ο ώριμος

Φύλακας & Φίλος

Τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα

Με μια ματιά

Ενέργεια

50%

Αφοσίωση

80%

Φιλικότητα

90%

Εξυπνάδα

90%

Εκπαιδευσιμότητα

40%

Ο.Φ.Λ.Ε.Τ

Ο Όμιλος Φίλων Λευκού Ελληνικού Τσοπανόσκυλου έχει ιδρυθεί από το 2016 με σκοπό την ανάδειξη, βελτίωση και καθιέρωση του Λ.Ε.Τ. σαν φυλή καταξιωμένη στην Ελλάδα και αναγνωρισμένη από το FCI.

Επικοινωνία

Λυκούργου 30, 24100, Καλαμάτα

Μαθιόπουλος Παναγιώτης
+30 697 9591901

Ανδριανόπουλος Βασίλης
+30 698 3518585

info@whiteshepherd.gr

Ενημερωθείτε

Εγγραφείτε εδώ για να μαθαίνετε τα νέα μας
Πνευματικά Δικαιώματα © 2020 Ο.Φ.Λ.Ε.Τ. Σχεδιασμός και Υλοποίηση © IDnet

Αναζήτηση