Διατροφή

Τί πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά τη

Διατροφή

Τα σκυλιά είναι σαρκοφάγα ζώα που σημαίνει ότι η κύρια πηγή πρωτεΐνης που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν πρέπει να προέρχεται από κρέας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τρώνε τίποτα άλλο, γιατί εκτός από κρέας είναι απαραίτητα και άλλα φαγητά στη διατροφή τους από τα οποία θα πάρουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα συστατικά που χρειάζονται. Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο δεν διαφέρει.

Τα κουτάβια ως 1 έτους ταΐζονται 2 φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ, και μετά μπορούν να ταΐζονται και 1 φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το βράδυ.

Γενικότερα δεν είναι λαίμαργα σκυλιά τρώγοντας μόνο αυτό που χρειάζονται και όχι παραπάνω. Από θέμα ποσότητας έχουν πολύ χαμηλές διατροφικές απαιτήσεις σε σύγκριση με τον όγκο και το βάρος τους.

Όσον αφορά το είδος της τροφής που δίνεται στα σκυλιά, οι εκτροφείς συνήθως προτείνουν ωμή διατροφή που να αποτελείται όχι μόνο από κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί), αλλά και από ψάρι (το οποίο τους αρέσει πάρα πολύ), φρούτα (μήλα, σύκα κ.α.), αυγά, λάδι, λαχανικά (καρότο κ.α.)

Σκυλί που τρώει

Ο.Φ.Λ.Ε.Τ

Ο Όμιλος Φίλων Λευκού Ελληνικού Τσοπανόσκυλου έχει ιδρυθεί από το 2016 με σκοπό την ανάδειξη, βελτίωση και καθιέρωση του Λ.Ε.Τ. σαν φυλή καταξιωμένη στην Ελλάδα και αναγνωρισμένη από το FCI.

Επικοινωνία

Λυκούργου 30, 24100, Καλαμάτα

Μαθιόπουλος Παναγιώτης
+30 697 9591901

Ανδριανόπουλος Βασίλης
+30 698 3518585

info@whiteshepherd.gr

Ενημερωθείτε

Εγγραφείτε εδώ για να μαθαίνετε τα νέα μας
Πνευματικά Δικαιώματα © 2020 Ο.Φ.Λ.Ε.Τ. Σχεδιασμός και Υλοποίηση © IDnet

Αναζήτηση