Άρθρα

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 04:31

Πώς παραλαμβάνουμε ένα κουτάβι

Πριν υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι, πρέπει πάντα να έχουμε κάνει μια έρευνα προκειμένου να έχουμε μάθε πληροφορίες για το ζώο το οποίο μας ενδιαφέρει, να έχουμε σκεφτεί πώς θα συγκατοικήσουμε και να έχουμε κάνει και την απαραίτητη προεργασία έχοντας προμηθευτεί τα απαραίτητα.

Η ιδιοκτησία ενός ζώου είναι μια μεγάλη απόφαση η οποία δεν πρέπει να παίρνεται χωρίς σκέψη. Πρόκειται για μια ζωή η οποία δένεται με τη δική μας για πάντα και μια υποχρέωση που πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να διαχειριστούμε.

Αφού λοιπόν έχουμε διαβάσει και μιλήσει με ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να μας συμβουλέψουν επί του θέματος, αποφασίζουμε πως θέλουμε να αποκτήσουμε ένα κουτάβι. Το κουτάβι δεν πρέπει να μας δοθεί σε ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων γιατί πρέπει πρώτα να έχει από-γαλακτηστεί από τη μητέρα του και να έχει μεγαλώσει αρκετά ώστε να έχει πάρει και τα πρώτα μαθήματα κοινωνικοποίησης μέσα από την οικογένειά του (τη μητέρα και τα άλλα κουτάβια της γέννας).

Σε αυτή την ηλικία το κουτάβι θε πρέπει να φέρει οπωσδήποτε ήδη το τσιπ αναγνώρισης καθώς επίσης και να διαθέτει βιβλιάριο υγείας. Το κουτάβι θα πρέπει να έχει περάσει από ιατρικό έλεγχο για κληρονομικές ασθένειες, θα πρέπει να έχει κάνει τα πρώτα εμβόλια και από-παρασίτωση. Τα προαναφερθέντα θα πρέπει να αναγράφονται στο βιβλιάριο υγείας του κουταβιού.

Επίσης, σε περίπτωση που πρόκειται για καθαρόαιμο κουταβάκι θα πρέπει να έχει δηλωθεί η γέννα επίσημα στον ΚΟΕ (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος).

Τέλος, παραλαμβάνουμε και το συμφωνητικό που αποδεικνύει την μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του ζώου. Μετά την παραλαβή του κουταβιού ο εκτροφέας αν είναι σωστός θα είναι διαθέσιμος σε λογικά πλαίσια για να μας βοηθήσει λύνοντας απορίες που μπορεί να προκύψουν συγκεκριμένα για τα μέλη της ράτσας αλλά και γενικότερα θέματα ή απορίες που μπορεί να παρουσιαστούν με το νέο μέλος της οικογένειας, όπως θέματα διατροφής, συμπεριφοράς, ανάπτυξης, υγείας κ.α.

Όσον αφορά την δική μας προετοιμασία, θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί το πάρκο του κουταβιού, τροφή, μερικά παιχνίδια καθώς επίσης και να έχουμε προετοιμάσει κάποιο χώρο για την ασφαλή διαμονή του.

Διαβάστηκε 44 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πως είναι ένα Λ.Ε.Τ. σε Φύλαξη »

Ο.Φ.Λ.Ε.Τ

Ο Όμιλος Φίλων Λευκού Ελληνικού Τσοπανόσκυλου έχει ιδρυθεί από το 2016 με σκοπό την ανάδειξη, βελτίωση και καθιέρωση του Λ.Ε.Τ. σαν φυλή καταξιωμένη στην Ελλάδα και αναγνωρισμένη από το FCI.

Επικοινωνία

Λυκούργου 30, 24100, Καλαμάτα

Μαθιόπουλος Παναγιώτης
+30 697 9591901

Ανδριανόπουλος Βασίλης
+30 698 3518585

info@whiteshepherd.gr

Ενημερωθείτε

Εγγραφείτε εδώ για να μαθαίνετε τα νέα μας
Πνευματικά Δικαιώματα © 2020 Ο.Φ.Λ.Ε.Τ. Σχεδιασμός και Υλοποίηση © IDnet

Αναζήτηση