Άρθρα

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 10:57

Πως είναι ένα Λ.Ε.Τ. σε Φύλαξη

Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο είναι ένας σκύλος οικογένειας με πολύ δυνατό το ένστικτο της φύλαξης. Γενικότερα πρόκειται για μια φυλή πολύ φιλική η οποία οδηγούμενη από το ένστικτο της αγέλης δένεται πολύ με την οικογένειά της κάνοντάς την ιδιαίτερα προστατευτική.

Επιθυμητό είναι το σκυλί να είναι φύλακας όταν βρίσκεται στο χώρο του μοναχό του, ενώ όταν ο ιδιοκτήτης είναι παρών να αναγνωρίζει τα δικαιώματα που δίνει αυτός σε ξένους και να μην είναι επιθετικό. Όσον αφορά τη βόλτα έξω από το χώρο του επίσης θα πρέπει να είναι φιλικό με ανθρώπους και ζώα.

Ο εισβολέας από έξω βλέπει ένα σκυλί ογκώδες, δυνατό και επιβλητικό να γαυγίζει σε απόσταση από τη μάντρα, χωρίς μανία (να τρώει τα σίδερα), και να βάζει τα όρια. Αυτό είναι ένστικτο που έχει για να προφυλάξει τον εαυτό του. Σε περίπτωση που ο εισβολέας φύγει, το σκυλί πρέπει να συνεχίσει να φυλάει το χώρο και όχι να κυνηγήσει τον εισβολέα.

Η φύλαξη που κάνει είναι ενστικτώδης και με κριτική διάθεση. Αυτό σημαίνει πως το ζώο κρατάει απόσταση μέχρι να καταλάβει αν ο εισερχόμενος είναι εισβολέας ή φίλος. Το σκυλί πρέπει να είναι σκληρό και αδυσώπητο αλλά παράλληλα επιφυλακτικό και λογικό.

Διαβάστηκε 69 φορές

Ο.Φ.Λ.Ε.Τ

Ο Όμιλος Φίλων Λευκού Ελληνικού Τσοπανόσκυλου έχει ιδρυθεί από το 2016 με σκοπό την ανάδειξη, βελτίωση και καθιέρωση του Λ.Ε.Τ. σαν φυλή καταξιωμένη στην Ελλάδα και αναγνωρισμένη από το FCI.

Επικοινωνία

Λυκούργου 30, 24100, Καλαμάτα

Μαθιόπουλος Παναγιώτης
+30 697 9591901

Ανδριανόπουλος Βασίλης
+30 698 3518585

info@whiteshepherd.gr

Ενημερωθείτε

Εγγραφείτε εδώ για να μαθαίνετε τα νέα μας
Πνευματικά Δικαιώματα © 2020 Ο.Φ.Λ.Ε.Τ. Σχεδιασμός και Υλοποίηση © IDnet

Αναζήτηση