Άρθρα

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 19:28

Ο Ο.Φ.Λ.Ε.Τ. μιλάει για τα Λ.Ε.Τ.

Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο «έρχεται» από την αρχαιότητα έχοντας τις ρίζες του στα ποιμενικά σκυλιά  της αρχαίας Ελλάδας. Οι πρόγονοι του Λ.Ε.Τ  είναι οι πρόγονοι όλων των ποιμενικών σκύλων και σκύλων μάχης, κοινοί πρόγονοι λοιπόν με τον Ελληνικό Ποιμενικό αλλά και με το Μολοσσό

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 12:13

Μύθοι: Τα σκυλιά βλέπουν ασπρόμαυρα

Είναι γεγονός ότι τα σκυλιά βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά από εμάς, και έχει αποδειχτεί πως δεν βλέπουν μόνο άσπρο και μαύρο. Πώς όμως τον βλέπουν; Πώς δουλεύει η όραση ενός σκυλιού και τί πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα έχει;

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 14:53

Η καταγωγή των Ελληνικών Σκυλιών

Σίγουροι δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε για την καταγωγή των ελληνικών σκυλιών, όπως και όλων των σκυλιών άλλωστε, όμως ξέρουμε ότι υπήρχαν μεγάλα λευκά σκυλιά στην Ελλάδα όπως μαρτυράται από την Οδύσσεια αλλά και από την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 17:07

Η εξημέρωση του λύκου

Να ξεκινήσω λέγοντας πως η επικρατέστερη θεωρία υποστηρίζει πως ΔΕΝ εξημέρωσε ο άνθρωπος το λύκο, αλλά ο λύκος αποφάσισε να εξημερωθεί από μόνος του. Επίσης, ο σημερινός (γκρίζος) λύκος ΔΕΝ είναι πρόγονος του σημερινού σκυλιού, αλλά ξαδέρφια που προέρχονται από κοινό πρόγονο.

Έχουμε διαβάσει ή έχουμε δει βίντεο στο YouTube με σκυλιά σε ώρα εργασίας να επιτίθενται σε λύκους και να τους αποτρέπουν ή να τους σκοτώνουν. Πώς όμως στην πραγματικότητα αποτρέπουν μια επίθεση λύκων; Αυτή εξ’ άλλου λέμε οτι είναι η δουλειά τους.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 10:54

Καθαρόαιμα vs. Ημίαιμα σκυλιά

Να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το καθαρόαιμο σκυλί δεν υπερέχει του ημίαιμου. Η βασικότερη διαφορά τους είναι πως τα καθαρόαιμα ζώα έχουν μια πιο παγιωμένη μορφολογία (τα καθαρόαιμα μοιάζουν μεταξύ τους) και συμπεριφορά (έχουν κοινά στοιχεία στο χαρακτήρα τους) από ότι τα ημίαιμα.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 10:57

Πως είναι ένα Λ.Ε.Τ. σε Φύλαξη

Το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο είναι ένας σκύλος οικογένειας με πολύ δυνατό το ένστικτο της φύλαξης. Γενικότερα πρόκειται για μια φυλή πολύ φιλική η οποία οδηγούμενη από το ένστικτο της αγέλης δένεται πολύ με την οικογένειά της κάνοντάς την ιδιαίτερα προστατευτική.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 04:31

Πώς παραλαμβάνουμε ένα κουτάβι

Πριν υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι, πρέπει πάντα να έχουμε κάνει μια έρευνα προκειμένου να έχουμε μάθε πληροφορίες για το ζώο το οποίο μας ενδιαφέρει, να έχουμε σκεφτεί πώς θα συγκατοικήσουμε και να έχουμε κάνει και την απαραίτητη προεργασία έχοντας προμηθευτεί τα απαραίτητα.

Ο.Φ.Λ.Ε.Τ

Ο Όμιλος Φίλων Λευκού Ελληνικού Τσοπανόσκυλου έχει ιδρυθεί από το 2016 με σκοπό την ανάδειξη, βελτίωση και καθιέρωση του Λ.Ε.Τ. σαν φυλή καταξιωμένη στην Ελλάδα και αναγνωρισμένη από το FCI.

Επικοινωνία

Λυκούργου 30, 24100, Καλαμάτα

Μαθιόπουλος Παναγιώτης
+30 697 9591901

Ανδριανόπουλος Βασίλης
+30 698 3518585

info@whiteshepherd.gr

Ενημερωθείτε

Εγγραφείτε εδώ για να μαθαίνετε τα νέα μας
Πνευματικά Δικαιώματα © 2020 Ο.Φ.Λ.Ε.Τ. Σχεδιασμός και Υλοποίηση © IDnet

Αναζήτηση